Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2016 13:54 - Дружба?
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1132 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2018 21:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едно не мога да разбера: Ние не сме славяни. Имаме доказан индоевропейски, източноирански произход. Руснаците също не са славяни. Имат угро-фински произход. Днес те говорят на изкуствен език, създаден на основата на старобългарския, примесен с много угрофинска и тюркска лексика, нямащ нищо общо с другите славянски езици, дори с украински и беларуски. Ние сме им дали всичко: език, писменост, култура, религия. Те дори не са и руси. Русите са викингско племе, създало Киевска Рус на територията на Стара Велика България, която е днешната Украйна. Те са откраднали всичко в измислената си история: езикът си от нас, името си от украинците, произходът си от угрофинските племена, организацията на държавата си Московия и територията си от Златната орда. Тогава какво общо имаме с тях и какви славянски "братя" изобщо те могат да ни бъдат? Затова никак не мога да разбера "русофилите". Те дали знаят, че подкрепят една напълно изкуствено създадена нация от Петър І, която ни е абсолютно чужда? А ако не знаят, да вземат да почетат повечко истинска история и да се ограмотят, поне малко. Например да научат, че Иван Грозни е унищожил другата, Волжка България, а след това с цялата си наглост се е нарекъл цар български. Между другото, като толкова обичат Русия и всичко руско, на тях с рубли ли им плащат? Омръзна ми от дете да ми насаждат клишето за "братушките" и за вечна дружба със СССР и / или Русия. С чужди хора? Не, благодаря!

И друго не разбирам и не мога да приема. Основният довод на тези хора, русофилите, е че трябва ние, българите, да сме вечно признателни на Русия и/или СССР, защото видите ли, те били ни освободили, и то 2 пъти. Всъщност историята е малко по-различна. За окупацията ни от СССР през 1944-1946 г. въобще не ми се коментира. Достатъчно е да се знае за огромните разходи по издръжката на окупационната Червена армия на българска територия, добре документирани. Ние сме били окупирана страна, при това, без изобщо да сме воювали със Сталин. Колкото до първото ни "освобождение", то въобще не е било така замислено. Защо и до днес не се публикуват текстовете на Сан-Стефанския Прелиминарен договор и на споразумението на Русия с Австро-Унгария? Защото така ще стане ясно, че в първия изобщо няма клауза за срока на окупацията на българските земи от руската армия. Идеята е била тук да няма България, а Задунайская губерния. Добре, че е бил крайно несправедливия Берлински договор, който макар и да е разкъсал българската етническа територия на 5 части,
но все пак е дал начало на новата българска държавност. Нека да се публикува и Указа на Батенберг за изплащането на всички разходи по окупацията ни. Така че дори да са ни "освободили", то ние сме си платили скъпо за това! Ето защо аз не желая повече да ми натрапват, че трябва, докато съм жив, да бъда вечно благодарен на Русия. Ами не съм!


image



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4099220
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21960