Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2020 20:09 - Валтер
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1705 Коментари: 6 Гласове:
20

Последна промяна: 05.05.2020 19:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Валтер Глас беше нашия основен доставчик от Германия по времето, когато имахме магазини. Както си личи от името, това беше производител на изделия от стъкло. Предприятието е било основано в 1865 в Германия от Август Валтер като стъкларска работилница. Първоначално се намирало в градчето Отендорф – Окрила (Ottendorf - Okrilla). Носело името Walther und Sohne. През 1932 се обединило със Саксонската Стъкларска Компания под името Saschsische Glasfabrik August Walther und Sohne AG. През 1933 производството се измества в Швепниц (Schwepnitz). По това време Валтер произвежда широка гама продукти от стъкло за дома, повечето от които в стил Арт деко. След войната фабриката попада в бившата ГДР. През 1950 фабрика Валтер Глас е била национализирана. Ето защо през 1951 наследниците на фамилията Валтер възобновили производството в западната част на Германия в Бад Дрибург (Bad Driburg), квартал Siebenstern. Новото име на фирмата е Walther-Glas GmbH & Co. KG. Дълги години тя била управлявана от Фолкер Валтер. Постепенно марката Walther-Glas се наложила в Германия, Европа и света, като се славела с производството на серии красиви изделия за дома от цветно стъкло. Утвърждава се като един от най-големите и най-стари производители на стъклени изделия в цял свят. Асортиментът на изделията включва различни по цвят и размери вази, купи, чинии, плата, ордьоври, етажерки, пепелници, подноси, свещници, фруктиери, салатиери, захарници, фоторамки и много други. Всички са групирани в различни красиви серии, които добиват световна популярност. По-известни серии са Силвия, Валентина, Барка, Соларис. Фирмата се разширява, като закупува старата си фабрика в Швепниц, Източна Германия и фабрика в Австрия. Дъщерната фирма Love Plates също става много популярна със своите купички и чинийки. Фирмата Валтер Глас изнася своята продукция в над 150 страни по света. Световната криза обаче се отразява зле на бизнеса и тя загубва редица пазари. След кризата фамилия Валтер продава фабриката на чешки милионер, който скоро след това спира производството и го мести в Чехия. Така приключва историята на една от най-реномираните фирми за производство на стъклени изделия в света.

Валтер Глас бе наш доставчик в продължение на 10 години.  За нас остана спомена от доброто сътрудничество. Мога гордо да кажа, че благодарение на нашите магазини над 20 хиляди изделия на Валтер Глас днес все още красят много български домове.

image

image
 

image

image

image

image





Гласувай:
20


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Наистина
23.04.2020 20:32
са много красиви!
цитирай
2. germantiger - блг за постинга, прочетох го и не знаех
23.04.2020 20:49
ами курвата меркел е трябвало да подкрепи таквиа като Валтер, вместо да налива милон бежнаци в умираща демографски, културно и нравствено "германия" днес

жалко
цитирай
3. shtaparov - Няколко от нещата наистина са много ...
24.04.2020 07:46
Няколко от нещата наистина са много красиви- явно не сте сбъркали.
цитирай
4. shtaparov - ами курвата меркел е трябвало да ...
24.04.2020 07:49
germantiger написа:
ами курвата меркел е трябвало да подкрепи таквиа като Валтер, вместо да налива милон бежнаци в умираща демографски, културно и нравствено "германия" днес

жалко

Прав си- у нас често се вършат същите глупави неща а Меркел е възпитаничка на екстремистите Хонекер и Милке,така че не се учудвам- нещата се "връзват" :))
цитирай
5. emelika - Поздрав, laval!
25.04.2020 13:44
И в къщи пазим една изящна фруктиера.
Сега си имаме "Шишеджам" в Търговище. :)
цитирай
6. laval - Благодаря!
26.04.2020 19:22
Снимките не показват цялата красота и изящество на тези изделия от цветно стъкло.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4100456
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21961