Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2016 22:31 - Криза
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1130 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.11.2016 11:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пак била дошла криза. За n-ти път у нас. Нас, българите, с криза не можеш да ни уплашиш. Ние сме ги преживели всякакви кризи, че и катастрофи – политически, икономически. Най-страшна обаче си остава духовната. Като се замисля, то комай кризата никога не си е тръгвала оттук. Така че не смятам да ѝ казвам добре дошла”. Не мисля и да питам кой предизвика поредната. То си се знае. Както винаги – политици и електорат със задружни усилия.

Специално проверих в Google Translate твърдението, че йероглифът за криза и за възможност бил един и същ. Ами не е така, нито на китайски, нито на японски. Просто рекламен слоган на Toyota. Така че кризата сама по себе си не е никаква възможност. То ако беше така, досега поне сто пъти да сме се оправили. Затова възможностите трябва да си създаваме сами. И да ги използваме. За целта трябва акъл. Само че проблемът, както винаги е, че на нас българите акълът ни идва отпосле. Казват, да му имах акъла на българина, дето му дошъл после. Макар че мен ако питат, силно се съмнявам в тази поговорка. Защото ако наистина ни идваше акъла, нямаше да правим едни и същи грешки, които пораждат едни и същи кризи. В това отношение ние сме световни шампиони. И другите с основание ни се чудят на акъла. Понякога унивам и си мисля, че това ни положение е безнадеждно. Но понеже и аз съм българин, после се сещам за друга поговорка: Помогни си сам, за да ти помогне и Господ! Независимо дали е българин или не …

Та мисълта ми е, че никой друг няма да ни помогне, преди да си помогнем сами. И докато не го направим, все ще си бъдем в криза. Има много какво да се направи, за да изчезне тази криза, която е перманентна в България. Виждам, че има млади хора с добри идеи и воля да го сторят. Те трябва да получат шанс за това. Преди това обаче трябва най-после да му дойде акъла на българина. И да осъзнае, че повечето ни беди и проблеми идват все от североизток. И от хора, които получават пари оттам. Че там явно не са ни братя, щом продължават да ни ограбват вече 45 + 27 години. Че оттам ни идват и бедността, и корупцията, и престъпността, даже и мафията. И като го осъзнае това най-накрая, да застане изправен, с лице към Европа и с гръб към Русия. След което да извърши операция Mani pulite (Чисти ръце) като в Италия, за да може да започне на чисто с всички наложителни промени в държавата. Едва тогава кризата може и да си отиде.

криза
image
решение
image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4133272
Постинги: 1371
Коментари: 2757
Гласове: 22117