Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2017 04:33 - Моят избор
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1299 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 04.06.2022 10:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Моят избор за вота в неделя е Славена. Тя е на второ място в листата на Да, България за Варна. Славена е Председател на Гражданско сдружение Варна диша от основаването му през 2012. То се бори за спасяване на Морската градина на Варна от масовото застрояване и нашествието на автомобили в нея. Сдружението е постигнало известен успех със запазването на статута ѝ на парк. Славена взема активно участие в инициативата Аспарухово горите пази за спирането на сечта в горския масив над стария варненски квартал и в засаждане на дръвчета в Аспаруховия парк. Заедно с коалицията За да остане природа сдружението води кампания за промени в Закона за устройство на територията с цел съхраняване на екосистемата в България. Славена е положила и доста усилия за организирането на дебати относно конкурса за главен архитект на Варна. Повече информация за Славена и нейната активна обществена позиция и дейност може да прочетете тук. Надявам се да прецените, че тя е достойна да бъде народен представител от Варна. Вашият глас за Славена можете да дадете с бюлетина № 16 и преференция № 2. 

Това е Славена

image

Това е нейния предизборен плакат
 

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. laval - Славена:
23.03.2017 13:11
Много хора ме питаха, през последните три седмици, какво ще променя ако стана народен представител. Какво влияние би оказала една малка парламентарна група на решенията в НС? Една малка парламентарна група, може да е решаваща за приемането или отхвърлянето на даден закон, мярка и бюджет. Всеки народен представител може да изисква проверки и прокурорска намеса, има достъп до информация и участва в комисии, може да внася законопроекти и да осъществява контрол над изпълнителната власт. Самото ни присъствие в НС, ни дава възможност за повдигането на важни въпроси, иначе неудобни за властта. Ще знаем какво се "готви в кухнята" преди да е станало факт и ще можем да реагираме и да информираме обществото. Ще разчупим статуквото и машиналното гласуване (под строй), защото вече съставът ще е различен с нашето присъствие, което ще окаже влияние съответно и в мнозинствата необходими за вземането на решения. Но най- вече ще има група, която ще е в постоянен диалог с обществеността, независима от обръчите, прегърнали властта, която ще внесе прозрачност и диалогичност в процесите, които определят бъдещето на страната ни. Можем да направим много, стига да имаме подкрепата ви. Моята лична кауза е свързана с дейността ми в последните пет години - ще се боря за промени в ЗУТ, които да спрат унищожаването на зелената система в градовете, презастрояването, порочността на провеждане на обществени обсъждания; ще искам прозрачност и по отношение на конкурси за важни длъжности в управлението. Ще поискам промени в Закона за горите, за да спрем веднъж завинаги да режем от белите дробове на държавата си. Ще се боря за промяна в Закона за прякото участие на гражданите в управлението, така че действително да имат инструменти за контрол и участие, като провеждането на референдуми, а не просто проформа. Също и за прилагането на Орхуската конвенция. Ще говоря за проблемите на Варна конкретно, защото никой не смее да назове ТИМ в НС, а градът ни е изцяло властен на техните решения.
цитирай
2. laval - И още:
23.03.2017 13:11
Ще дам всичко от себе си, за да променим закостенялата и порочна система, за да имаме истински независими власти, които да си вършат работата, така както е поискал народът. Не мога да обещая чудеса, но обещавам, че ще направя всичко, което зависи от мен, да имаме здрава Държава, излекувана от корупцията. Имам нужда от подкрепата ви в неделя, защото вашият глас ще е този, който ще ми позволи да говоря от Трибуната. Позволете ми да го направя. Гласувайте. Всеки глас е важен, за да имаме шанс. Големите си имат десетки фирми, които да гласуват за тях. Ние имаме само вяра, че хората, които искат промяна ще пуснат бюлетината си за нас.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4133817
Постинги: 1371
Коментари: 2757
Гласове: 22120