Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2017 22:45 - Родните калинки
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1505 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 14.10.2017 09:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В природата калинката е едно малко красиво и безобидно бръмбарче, особено много обичано от децата. В България обаче отскоро думичката калинка се превърна в синоним на нещо съвсем друго. Това стана след скандала с Калина Илиева, за която се оказа, че е била назначена за изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие с фалшива диплома. Така нейното име стана нарицателно за хора без висше образование, които заемат важни властови позиции. Всъщност България има стародавни традиции с така наречените калинкиЕдно от първите неща, които така наречената народна власт прави, е да отмени абсолютно всички изисквания за образователен ценз за заемане на длъжности в държавната и общинска администрация. В резултат на този революционен акт всички длъжности при новата власт са вече достъпни за всякакви хора без висше и дори без средно образование. Комунистическите ръководители в периода от 1944 до 1989 са били Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков, Антон Югов и Тодор Живков, като за нито един от тях не е било известно да са имали средно образование, а камо ли висше. Нещо повече, за повечето членове на ЦК на БКП се знае, че не са били висшисти. За период от 45 години в България се възцарява простащината в партийната, държавната и международната политика, което обяснява всичко. За малко България на два пъти не загубва дори формалната си национална независимост, като е била предлагана от Бай Тошо за шестнадесета съветска република. Слава Богу, че в този момент СССР не е приел това предложение, защото му е бил нужен още един глас в ООН. Не са малко калинките и в новите демократични времена. Особени успехи в това отношение бележат управленията на “’човека от народа”, но не от Правец, а от Банкя. Най-пресен пример в това отношение е госпожата, която дори два пъти бе Председател на Народното събрание, а понастоящем е правосъден министър. Фотокопие от дипломата ѝ беше дълго време размяткана из Интернет като класическа калинка”. Тази госпожа била завършила “Рабфак – Работнически факултет, което бе нещо недопустимо при социализъма по отношение на специалност Право”. Същата тази госпожа с фалшивата си диплома искаше да бъде и майка на нацията, както бе казал за нея изживяващият се за баща на нацията с диплома на обикновен пожарникар. Чието символ – верую е: Вие сте прости и аз съм прост и затова се разбираме. Все пак ще си позволя да кажа, че определено предпочитам във властта хора не само с дипломи, но и с акъл, които не са калинки. Това обаче очевидно не се отнася за настоящите властимащи. Ами толкова по-зле за нас, образованите хора с дипломи.

image




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. getmans1 - Добре да започнем отзад на пред, от ...
13.10.2017 23:35
Добре да започнем отзад на пред, от двехилядната година що не посочите по- добър Председател на НС от рабфакската правистка!?
После, кой назначи Калинка на работа във фонд "Земеделие" и с каква длъжност!?!
цитирай
2. laval - Ами не съм
14.10.2017 09:40
от гражданите за европейско развитие и не мога да отговоря на тези въпроси. Впрочем, не съм и от другите, които могат да посочват някого въобще.
цитирай
3. getmans1 - Аз не правя намеци ...
14.10.2017 15:20
laval написа:
от гражданите за европейско развитие и не мога да отговоря на тези въпроси. Впрочем, не съм и от другите, които могат да посочват някого въобще.


... и гледам да съм реалист, и безпристрастен. А гербаджиите специално за Калина - калинката си поеха вината за повишението и, но достойни другари се снишават и досега за назначението и.
Не се заяждам а просто коментирам постинга.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4145540
Постинги: 1372
Коментари: 2758
Гласове: 22175