Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2018 22:19 - Варненското сити
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1470 Коментари: 4 Гласове:
9

Последна промяна: 03.01.2018 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В карето срещу високата сграда на Общината се оформи комплекс от 3 бизнес сгради. Разбира се, журналистите веднага побързаха да го нарекат Варненското Сити, което име използвам за заглавие с известна ирония, просто защото едно Сити не може да се състои само от три, при това невисоки сгради. В това каре се намираше изоставената сграда на католическия колеж Сент Андре, където преди години беше и Военноморска болница. Това място в сърцето на града беше изцяло преобразено с откриването на трите нови сгради през 2009. Те са: Landmark Centre на инвестиционния фонд Лендмарк пропъртис България, Central Point на Каргоекспрес и Comfort Business Center на фирмите Комфорт и Д-транс. За съжаление архитектурните решения на тези три бизнес сгради ги различават доста ярко една от друга. Най-сполучливата сграда според мен е тази на Landmark Centre, защото възпроизвежда добре оригиналната фасада на историческия колеж, който бе паметник на културата. В нея се намираше най-голямата и хубава книжарница във Варна. Тя определено ми липсва. Офисите и в трите сгради са от най-високия клас А, разположени на площ от общо 23000 m2. Безспорно центърът на Варна се нуждаеше от подобни модерни офиси. Построен е също и подземен паркинг на 2 нива с 210 паркоместа. Комфорт Бизнес Център е разположен точно на ъгъла на карето. Откроява се със зелените си стъкла и бежова фасада. Точно на ъгъла е входа на голям банков офис на Уникредит Булбанк. Вляво от него се намира Central Point. Тя е с 2 тела на 5 и 10 етажа. Тук също има банков офис на Сибанк. Фасадата е решена почти изцяло в стъкло. Освен офиси, в сградата има и луксозни апартаменти от V до Х етаж. Трите бизнес сгради срещу Общината все пак промениха за добро центъра на Варна.

image

image

image




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zax - Уникално архитектурно съчетание, ...
02.01.2018 23:14
Уникално архитектурно съчетание, дай на простия пари и му гледай сеира.

Сградите на това каре не се връзват с нищо наоколо, дори и помежду си. В ансамбъла на този кич участва и офиса на ДСК и другите между тях а зад тях, малките претъпкани улички от коли са едно от най-избягваните места от пешеходците особено с тези които са с бебешки и инвалидни колички.
И това е точно пред Общината?!
цитирай
2. laval - Архитектурно съчетание
02.01.2018 23:41
тук въобще няма, затова се опитах да разгледам сградите поотделно. Все пак е поне малко по-добре от това, което беше на тяхно място, ако някой го помни.
цитирай
3. dinkov - Динков
03.01.2018 01:45
Честита 2018 г. Да ти донесе много радост, щастие, удоволствие от живота и да пускаш все така любознателни постинги. Чета ги с удоволствие. Винаги има какво да науча.
Поздрав
Ицко
цитирай
4. laval - Благодаря!
03.01.2018 09:04
Да ти се връща стократно, Динков! Ще продължа да пиша, разбира се. Щом се одобрява ... :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4098884
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21960