Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2019 12:42 - Геез
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 3913 Коментари: 2 Гласове:
23

Последна промяна: 29.05.2020 16:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Геез (на амхарски: ግዕዝ /gizi/) е писменост от типа абугида или сричкова писмена система. Тя е използвана първоначално от мъртвия днес семитски език геез. Геез се ползва като литургичен език от Етиопската и Еритрейската православни църкви и юдаистката общност Бета Израел. В модифициран вариант днес се използва от амхарския език и езиците тигриня и тигре, говорени в Етиопия и Еритрея. Езикът геез е отмрял през ХІІІ век, когато бил заместен от амхарския на север и от тигриня на юг. Амхарският е официалният език на Етиопия. Всъщност той е втори по разпространение семитски език след арабския. В този смисъл Етиопия е единствената страна в Африка, която има своя собствена писменост, различна от латиницата и арабицата. Еритрея е държава, която неотдавна (през 1993) се е откъснала от Етиопия и затова също използва абугида геез. Тази писменост е възникнала през ІV век. Смята се, че произхожда от южноарабското писмо. Отначало геез е била абджад (азбука само от съгласни звуци). Около 330 съдържала 26 букви, а след това била вокализирана. Графично прилича на азбука с тази разлика, че знаците представляват срички. Самите срички се образуват, като към основния знак биват добавяни допълнителни знаци на различни позиции. Това променя сричката. Основните знаци от геез се използват също и за образуване на числа, като отгоре и отдолу се поставят чертички с п-образна форма. Писмото Геез е символ на древната история и култура на Етиопия.

image

image

image

image






Гласувай:
23


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. bezistena - Поздрави за поредната интересна и полезна публикация!
20.02.2019 12:47
Документите в нашия блок доказват във всичките ни статии, че всички езици на света до един! са производни от Свещения Единен Сътворенчески Български, разработени от Матрицата с Божиите имена и титули и характеристики с помощта на Свещения шифър от Българските жреци – генни инженери, просветители, култиватори и цивилизатори на всички народи по света!

Етимологично терминът абугида идва от названията на първите четири букви от писмеността геез по аналогичен начин както думата азбука идва от названията на първите две букви от глаголицата и кирилицата.

АБУГИДА=БУГ ДИА=Богиня Диана

ГЕЕЗ=Гена на Иза=Ган (Кан, Жреци) на Иза

АЗБУКА=АЗ БУКА=АЗА БУК=Иза Бок=Бок Иза

Ето още един документ Кои са творците, авторите и прототипите на всички писмености:

ПИСМЕНОСТ=Богиня Ма (Майка) Диана и Исус

Конкретно тази писменост е съставена от Кан и Цар Авитохол (33 – 33) в края на неговата сеяческо – цивилизационна мисия на Земята.
Кан и Цар Авитохол е първородният новоепохален син Павел на Исус и Мария Магдалена.

Павел е първородният новоепохален син от близнаците Павел и Петър на Исус и Мария Магдалена, който е новоепохалният Български Първожрец истинският Кан (Жрец) и Цар Авитохол (33 – 333 ) от Именника на Българските Канове, който е всички "римски" (Български) Първожреци и Императори на Свещената Българска империя (33 – 518) от Нерон, Тит Флавий Веспасиан ... до Диоклециан включително, който е Родоначалникът на новоепохалната генерация на Дуло, херметизирана като Флавии.

ПАВЕЛ=ПЛАВЕ=Плави=Флави=Флавии=Флавий

Направете справка в списъците на всички т. нар. "римски императори" от т. нар. "Римска империя", която е фалшифицираната Свещена Българска империя (33 – 518) – фалшификаторите на световната история, във фундамента, настройката и цялостното построение на която е Свещената Българска история, нямат никакво обяснение за генезиса и същността на култовата императорска династия Флавии на всички т. нар. "римски императори", които уж нямали никаква роднинска връзка помежду си, и всички уж били избирани и въздигани от разбунтували се войници (приказки за малоумници и бавноразвиващи!), пък всички се натискали да носят необяснимо защо този почетен императорки титул "Флавии" !

В Българския свръхсекретен съкровен интимен фолклор, съставен както целия ни фолклор само от шифровани документи за Българските Богове и Божествения генезис на Българите, Павел се е засекретил в култовия образ на пияницата, ужажор, сваляч, женкар и любовник Трифон Зарезан, Свети Трифон, а в кодираната от него Библия и Новия завет в образа на Сеячът от най – секретната и важна новозаветна притча за Семето и Сеяча.

Павел в качеството си на Сеячът на Божието семе / ген от най – секретната и важна фундаментална новозаветна притча за Семето и Сеяча, за времето на продължителния си земен живот запложда всички човешки племена (всички те тракийски племена, с които от България и Тракия – същинският Сътворенчески рай на Земята, пост – Сътворенчески е заселен целия свят) със Свещения Божи феноменен имплант, и преминавайки от 333 година в светейшо служение като Свети Павел – Шеф на Небесното светейшество, оставя потомците си за жертвено служение на всички народи и племена за техен Духовен интелектуален творчески прогресивен бунтарски елит, както и за управленчески аристократичен елит от тогава до сега под неговия постоянен върховен транспространствен светейши надзор, контрол и управление, и присъединява тия племена към Световната Свещена Българска империя (33 – 518), която застроява с феноменни материални строителни чудеса и свръхестествени духовни достижения, фалшифицирана след 1000 години от заговорниците срещу Българите с перманентен геноцид и тотална цензура над Божия феноменен Български народ като "Римска" империя.

Всички западно и източно – римски императори и безброй висши сановници и аристократи Флавии преди и след 333 г са негови генетични потомци от генно – инженерните посявки на Първожрецът и Император Павел=Флавий сред различните тракийски племена, с които е заселена цяла Европа и целия свят, най – изродените от които са византийците, които са българския генетичен експериментален продукт върху племенната подгрупа юдеи от бившето тракийско племе евреи, водещ началото си от един от внуците на Павел и един от най – големите новоепохални злодеи и престъпници – Константин Велики.

Павел е главният свръхсекретен персонаж и субект на култовата легендарна чаша с кръвта на Исус – Свещения граал, в която е кръвта на Исус – сиреч гените му.

СВЕЩЕН ГРААЛ с гените на=
СВЕШТЕН ГРААЛ с гените на=
с гените на Диана и Исуш Българина

СВЕЩЕН ГРААЛ=СВЕШТЕН ГРААЛ=Сина на Диана и Ешуа Българина

СВЕЩЕН ГРААЛ=СВЕШТЕН ГРААЛ=Българин Син на Диана и Ешуа

Павел, който е Кан и Цар Авитохол, е и евангелист Йоан, и евангелист Матей, и евангелист Лука, и евангелист Марк, и Апостол Павел, и Свети Павел и всички други главни персонажи от разсекретеното му CV и е тъй търсеният тайнствен автор евангелист на всички новозаветни евангелски документи, който според много християнски апологети и искрени последователи и изследователи на Исус, обследвали стилистично, лингвистично, фактологично и най – подробно еванглията, са категорични, че авторът е един човек, написал и четирите Еванглия.

Павел за дългия си престой в земното измерение (33 –333) в качеството си на Първожрец и Цар Авитохол и Император на Свещената Световна Българска империя, владяла целия свят по законите на Любовта, Братството и Мира и феноменните свръхестествени практики на Дарбите на Святият Божи Дух от 33 до 518 година, за този дълъг престой от него в човешкото измерение от 300 години освен че съставя в код със Свещения шифър четирите Еванглия и всички канонични и апокрифни новоепохални евангелски християнски документи, (14 канонични послания и още 4 неканонични, както и Деяния на Апостолите) но и полага основите и правилата на цялата новоепохална литература, поезия, песенното изкуство и всички други изкуства, науки и сфръхфеноменното новоепохално мегалитно енергийно светилищно строителство, върху законите на Всемирната Любов и секрета на Свещения шифър, както и всички съвременни човешки езици и писмености – еволюционни цивилизационни процеси, които надзирава и развива и усъвременява под непрекъснатото си методическо ръководство след 333 г. сл. Хр. до сега в качеството си на Свети Павел и Шеф на Небесното светейшество и Император на транс – пространствената Свещена Българска империя, която продължава да управлява всички светове и измерения (временно скрита за невежите сетива на земните хора) като върховна изпълнителна власт на абсолютните върховни Монарси, Властелини и Господари на световете – Исус и Мария Магдалена.

Павел е баща на Кан Ирник, който живял според Именника на Българските Канове на половината години на баща си Кан Авитохол – 150 години (303 – 453), който Кан Ирник е Кан Атила, който е и Свети Патрик, който е Свети Николай Чудотворец (министър на природните стихии и на апокалиптичните и аварийни ситуации и на свръхестествените чудеса и феномени в правителстото на баща си), който е още същият Санта Никълъс, кодиран в Коледните и новогодишните сакралии на народите като Санта Клаус, Дядо Коледа, Дядо Мраз...
През последните четири века Павел/Свети Павел се явява и проявява сред хората в Европа и по целия свят в мистериозния образ на Граф Сен Жармен.

Тази сакрална свръхсекретна досега светоустройствена информация сега в компресиран режим Свети Павел ни я разсекретява с екипите си от негови светейши и земни потомци, които са Все Свитии, всички все наши генетични Предци и Родители

Още инфо с пълни характеристични данни и разсекретено досие за първородният син Павел на Исус и Мария Магдалена, Които са последните аватарни новоепохални проявления на Българските Богове Демиурзи Господ Бог Отец Исус и Великата Богиня Майка Диана пред Българите в Тракия преди 2000 години, ще откриете в нашите повече от 1100 постинга в блога ни с парола на търсачката на Гугъл "безистена и Павел"
цитирай
2. laval - Леле :)
20.02.2019 17:48
Този коментар е доста по-дълъг от самия ми постинг ... :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4144631
Постинги: 1372
Коментари: 2758
Гласове: 22174