Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2021 11:51 - Pawnstars
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 2475 Коментари: 3 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Напоследък често ми се случва да гледам предаването Pawnstars (Спецове в заложната къща) по канала History. Става дума за световноизвестната заложна къща Gold & Silver на семейство Харисън, която се намира в Лас Вегас, Невада. Телевизионната поредица има досега 17 сезона и 577 епизода, което я прави една от най-популярните в Америка, а и по света. Главните герои в Pawnstars са Рик Харисън (Rick Harrison), неговият баща Ричард Харисън (Richard Harrison), синът му Кори “Биг Хос Харисън (Corey “Big Hoss” Harrison) и неговият приятел Остин Чъмли” Ръсел (Austin “Chumlee” Russell), известен като Чъм. Бизнесът на фамилията е стартирал в 1989, а телевизионната поредица през 2009. Заложната къща (Pawnshop) станала световноизвестна благодарение на телевизията. Епизодите са приятни за гледане, изпълнени със забавни случки и шеги между героите. Във всеки епизод различни хора идват в магазина и предлагат различни предмети най-често за продажба, а понякога и да ги залагат. Никога не се знае какво точно ще влезе през вратите на заложната къща. Виждал съм да предлагат наистина невероятни неща, в това число стари оръжия (мечове, саби, пушки, пистолети, арбалети, дори малки топове), стари коли, старинни книги, колекционерски предмети, картини и други произведения на изкуството. Следва пазарлък за цената. В повечето случаи се стига до сделка, но понякога двете страни не могат да се споразумеят. Доста често от заложната къща прибягват до услугите на експерти за разяснения и оценка на предлагания предмет. От това често се научават най-различни неща. За мен лично предаването е интересно и полезно и затова го препоръчвам за гледане.

image

image






Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Ще гледам тия дни епизод от това п...
28.02.2021 12:12
Ще гледам тия дни епизод от това предаване, заинтригува ме.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Лазаре!
28.02.2021 13:51
Да, интересно и за мен е това предаване! Много по интересно от това за изоставените складове Въпреки ,че и там акцентират на приятните изненади!
Всъщност пазаренете е а ла Капалъ Чаршъ Спомням си, наш писател се оплакал от пазара в Турция Че цените са високи? Изненадани, попитали го, пазари ли се Не, не се пазарял
Посъветвали го при следващото пазаруване там, непременно да се пазари и ще промени мнението си!
Върнал се, но недоволен Пазарлъкът не станал, даже продавачът отказал да му продаде стоката
Заразпитвали то, изненадани, как се е получило Ами , ако продавачът е казал примерно ,хиляда лири , той предложил 999? Продавачът побеснял, прибрал стоката
Изпокапали от смях, не му дал възможност да се пазари!

Тук, обикновено , Харисън се налагат при дългото пазарене, но често удрят на камък Като коз изтъкват ,че трябва да спечелят Е, възпитаният го приема с мълчание, но някой тип бай Ганьо би отвърнал веднага- А моята печалба , къде е тя?
Харесват ми , има и позиране и артистицизъм Веднъж предложиха и староБългарска книга, над която дълго умуваха каква е!
заслужава си да се гледа Собственикът е и нумизмат и в такива моменти гледам с голям интерес

Друго интересно предаване, бих ти препоръчал това на Джереми Уед Шотландец, невероятен като човек, владеещ десетина езика, учен, писател, рибар!? Предаването е за рибите, речни чудовища , той сам често ги лови и се гмурка във водата!
Ако не си го гледал , съветвам те, виж го! Може на прима виста да не ти хареса,както на мен, а после да ти стане едно от любимите!

Хубав ден, Лазаре!
цитирай
3. shtaparov - Интересно е,така е.
01.03.2021 06:53
Интересно е,така е.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4100448
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21961