Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2022 19:50 - Идея
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1151 Коментари: 3 Гласове:
17

Последна промяна: 13.06.2022 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Научавам се от новините на Euronews Bulgaria, че всеки втори жител на Молдова има румънски паспорт. Молдовците вече взеха знамето на Румъния и добавиха към него само герба си. Взеха и румънската латиница, с която замениха въведената по времето на СССР молдавска кирилица. Румъния и Молдова се сближават в много области и прогнозата ми е, че рано или късно тези две страни ще се обединят, както вече го направи Германия. Така ще отпадне необходимостта Молдова да кандидатства за член на Европейския съюз. Смятам, че това е правилна политика. Молдовците винаги са си били румънци, чиято земя беше анексирана от СССР. Това ме наведе на идеята за използването на румънския опит при предоставянето на българско гражданство на лица с български етнически произход от историческата българска диаспора. Такива българи по произход има в страни като Македония, Сърбия, Албания, Румъния, Молдова, Украйна, Гърция и Турция. Това означава значително да се облекчи и улесни издаванета на български паспорти на етническите българи, независимо дали са християни или мюсюлмани. Българският паспорт е ценен. Доколкото ми е известно, той дава право на безвизово пътуване до 171 страни по света. С български паспорт може да се работи във всички държави от Евросъюза. Особено важно е за българите в Северна Македония лесно получаване на български паспорт, защото досега имаше голяма корупция при издаването им и това ставаше при тежка, тромава и дълга процедура. Ако не бъркам, въпреки това вече 120000 македонски българи имат български паспорт, възможно е да са и повече. Това също е важно за българите в Украйна, част от които са бежанци от войната, избрали да дойдат у нас. Според мен достатъчно условие за българско гражданство ще бъде от кандидатите да се изисква декларация, в която най-просто да пише, че са българи по произход и че разбират текста на попълваните документи на български език вместо досега изисквания документ за български произход, който нямаше откъде да бъде издаден. Мисля, че това ще помогне както за интеграцията на украинските българи, така и в спора със Северна Македония.

image




Гласувай:
17


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. marana69 - мноого хубави новини, при теб, лазаре, радваш ме) и аз го четох вчера..
10.06.2022 19:58


Молдовците вече взеха знамето на Румъния и добавиха към него само герба си. Взеха и румънската латиница, с която замениха въведената по времето на СССР молдавска кирилица. Румъния и Молдова се сближават в много области и прогнозата ми е, че рано или късно тези две страни ще се обединят, както вече го направи Германия. Така ще отпадне необходимостта Молдова да кандидатства за член на Европейския съюз. Смятам, че това е правилна политика
цитирай
2. librarian - Преди малко при мене написах един коментар, който не е точно за под този постинг, но принципно е и за под него.
12.06.2022 12:17
Цитирам се! :-)

ДОКАТО ЕДНА НАЦИЯ Е ВЪВ ВОЙНА СЪС САМАТА СЕБЕ СИ, ТЯ НЯМА КАК ДА ПЕЧЕЛИ ВОЙНИ СРЕЩУ ДРУГИ НАЦИИ!

И мога да продължа например така: Такава нация може да води само завоевателни войни и дори понякога да ги "печели". Какво обаче се получава на практика? "Победените" винаги, АМА ВИНАГИ, се изправят на крака и задминават в пъти "победителите" руSSнаци във всички сфери на живота! И на наследниците на "победителите" не им остава нищо друго, освен да емигрират с милиони към "ада" на "победените", бягайки от "рая" на Земята руSSия!

НЯКОЙ ДА ГО ОСПОРИ ТОВА??
Бисмарк??
цитирай
3. shtaparov - Много правилно- подкрепям!
12.06.2022 18:24
Много правилно- подкрепям!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4141337
Постинги: 1372
Коментари: 2757
Гласове: 22163