Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2022 10:59 - Тунел
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 1774 Коментари: 0 Гласове:
15

Последна промяна: 19.12.2022 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тунел (на английски: tunnel) е пътно съоръжение, прокопано под земята. Тунелът е автомобилен или железопътен. Когато тунелът е прекалено дълъг, то светлината в другия му край не се вижда. България отново влезе в тунела на изборите, чийто край също не се вижда, нито светлина в него. Не се вижда дори светлина от насреща идващия влак. Изглежда, че тунелът е безкраен и ние се лутаме като слепи и не можем да намерим изхода от него.

В момента у нас няма нито една политическа партия или коалиция, която може да спечели едни избори и да състави правителство. Друг е въпроса, че редица партии въобще не бива повече да бъдат допускани до властта, дори да са спечелили изборите. Изходът от тунела е неясен. Явно предстои да влизаме и излизаме от едни избори в други и от един тунел в друг.

Причините за това са политическата ни палитра и електоратът, който не може да се ориентира в обстановката. Демократичните евроатлантически сили също са слаби и не могат да увлекат критична маса от гласоподаватели след себе си, така че да спечелят изборите. Очевидно има нужда от една нова силна дясна партия, която може да изведе страната от перманентната криза, в която се намира. За съжаление не се виждат дори наченки на такава. В момента липсват и лидери с визия, които могат да поведат такава формация. И аз, подобно на много други хора, се чувствам обезсърчен и песимист. Колко още ще трябва да стоим в този тунел?

image




Гласувай:
15


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4138713
Постинги: 1371
Коментари: 2757
Гласове: 22152