Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2016 12:57 - Бизнес стратегията "Син океан"
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 864 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.07.2016 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Авторите на стратегията “Син океан са У. Чан Ким и Рене Моборньо.

Съвременния свят на бизнеса се характеризира с наличието на така наречените “червени океани”. “Червени океани” са всички съществуващи към момента видове бизнес. Те стават поле на ожесточена и безмилостна конкуренция между фирмите. Това се случва, защото пазарът е пренаситен. Така те си оспорват един все по-намаляващ източник на приходи. Конкурирайки се помежду си, те се опитват да увеличават своя пазарен дял единствено и само чрез завладяване на част от пазарния дял на своите конкуренти, отнемайки техни клиенти.

Революционното в идеята на двамата е, че те предлагат една коренно различна концепция за правене на бизнес. Вие можете да се справите без проблем с вашата конкуренция и да я обезсмислите за сравнително дълъг период от време, като създадете свой собствен “син океан”.

“Сини океани” са всички видове бизнес, които реално все още не съществуват към днешна дата. Създавайки “син океан”, вие всъщност създавате напълно нов пазар. Това става чрез така наречената от авторите “стойностна иновация”. Това е основата на стратегията “Син океан”.

На практика “сините океани” винаги възникват от съществуващите “червени океани” чрез създаване на изцяло нов продукт или услуга в непозната досега област. Той именно е иновативен и се отличава от тези на конкурентите. Обикновено това е резултат на нова креативна идея. По този начин вашият “син океан” ще разшири съществуващия пазар, но във вашата пазарна ниша вие ще бъдете практически без конкуренция.

Как, ще разберете, като прочетете книгата. Затова я препоръчвам на всички, които се занимават със собствен бизнес.

image



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4099496
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21960