Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2016 22:44 - Освобождение?
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2223 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 27.08.2016 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Освобождение? Да, ама друг път!

Днес най-после намерих в Интернет една снимка, която да си призная, търся доста отдавна.
И естествено, я публикувам тук, в блога си. Защото истината трябва да се знае! Такава, каквато е.

Фото от Държавен вестник с Указ № 1144 на Княз Александър І Батенберг за утвърждаване на Конвенцията за изплащане от България на Русия на разносите по окупацията на Княжеството от руските императорски войски, съгласно с определенията на Берлинский договор.

Така. Я да видим сега какво точно казва тази Конвенция.

Най не ми било освобождение. Най ми било окупация.
Свободата ни си има цена. Тя е написана: 10 618 250 книжки рубли и 43 копейки.
Пито – платено!
Ама ще кажете, що така е трябвало да си плащаме. Нали уж ни бяха братушки?!

Ами толкова с това освобождение! Че ми писна да ми го натякват. Хайде стига вече!

image




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. joysii - Този постинг трябва да има голяма ...
28.08.2016 15:14
Този постинг трябва да има голяма популярност, особено тук, в блогбегето, където има толкова много наивници, които са готови да бъдат роби на руснаците.
Поздрави за Вас.
цитирай
2. laval - Благодаря!
28.08.2016 18:09
И аз за това го публикувам с надеждата, че повече хора ще видят този документ и ще им просветне, че свободата ни всъщност е платена.
цитирай
3. survakar007 - Некакъв безроден изрод дори ти е сложил минус за този документ
02.09.2016 14:41
laval написа:
И аз за това го публикувам с надеждата, че повече хора ще видят този документ и ще им просветне, че свободата ни всъщност е платена.


Във всички документи от онова време, западно европейски, руски и български нашествието на руските войски по земите населени с българи на Балканите е записано като "ОКУПАЦИЯ". Като компенсация България е била задължена да заплати на Русия и това е решение на Народното Събрания, като сумата се е равнявала на 32 тона злато по тогавашния курс.

На руските военни карти през войната от 1877-78 земите населени с българи са обозначени като "Задунайска губерния", а на преговорите в Сан Стефано Русия не допуска български представител и се договаря с Отоманците за контрол на "Балканска област" - единствено намесата на Западна Европа попречва Русия да си присвои Балканите, но след като Русия разбира това, сама кара Отомания да се откаже от споразуменията на Сан Стефано.

На Берлинския конгрес същата година Русия също не допуска български представител и раздава населените с българи земи в Пиротско, Нишко и Моравско на Сърбия, а Добруджа на Румъния, като веднага започва да прави опити за разцепване българското население - докато през 1878 г. на руските карти населението в Македония е записано като "българи", то през 1890 г. в Русия започва издаването на етническои карти където населението е записано като "македонци" - от там запова разчленяването на българския народ, като в последствие Русия поставя задачите нс Коминтерна да създават македонска нация, македонски език и още 3 народа - тракийски, помашки и добруджански.

С македонците успяха, днес у нас яростно пропагандират лъжата, че българите били траки, а помац ите ги обработват, че не са българи и днес тези наивници си мечтаят за "Тъмрашка република". Това всичко се провежда по заказа на руските тайни служби с подкрепата на българските правителства, които след 1990 г. удобно заселиха стотици хиляди руски навлека по българското Черноморие - бъдещ "Балкански Крим".

Сурвакар
цитирай
4. laval - Още един документ
02.09.2016 15:07
Съгласен съм с теб. Публикувах още един документ - заглавна страница на книга със заглавие "Окупационен фонд, основан за устройство на Руско-Дунавската област". Както изглежда, Русия не е имала никакво намерение да ни "освобождава", а да завземе нашите земи. Слава Богу, че събитията са се развили както знаем ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4100395
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21961