Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2016 00:06 - Генетичният диск
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1939 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.12.2016 00:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Професор Хайме Гутиерес Лега (Jaime Gutierres Lega) от Колумбия е събрал през годините една невероятна колекция от древни предмети от Предколумбова Америка. Между тях има камъни, изобразяващи хора и животни, а също с непонятни символи и надписи на неизвестен език. Най-ценни в колекцията му обаче са медицинските инструменти и един диск, изработени от лидит. Това е камък, който носи името на Древна Лидия, понеже там е добиван най-напред. Този минерал е твърд почти колкото гранита, но за разлика от него има слоеста структура. Това го прави много труден за обработка. В античността от него са правили украшения и мозайки. Но дори със съвременни инструменти е невъзможно да бъде рязан, тъй като той лесно се чупи при натиск с резци. Въпреки това предметите и диска са изработени от този материал. Явно при изработката е приложена неизвестна технология, която е тайна и до днес.

image

Самият диск е може би един от най-загадъчните артефакти в света. Той е с диаметър 27 cm и с тегло около 2 kg. Бил е открит в Колумбия около град Сутатауса според твърдението на местния жител, който го предал на професора. Този диск е бил наречен генетичен или ембрионален заради изображенията на него. Рисунките не приличат на резбовани, а по-скоро са щамповани.

Двете страни на диска са покрити с изображения на развитието на човешкия ембрион във всички негови стадии. Сега този процес се наблюдава от лекарите със специални уреди. Но как подобни сведения са станали известни преди шест хиляди години? И какви още знания може да са притежавали представителите на тази напълно неизвестна ни цивилизация? Не по-малко въпроси предизвикват изображенията на диска. По неговата окръжност от двете страни с ювелирна точност е показан целият процес на появата на човешкото същество на бял свят: от устройството на репродуктивните органи на мъжа и жената, моментът на зачеването, вътрематочното развитие на плода, чак до раждането на бебето. В лявата част се намира ясна рисунка на сперматозоиди. Те са открити от Антони ван Льовенхук и Йохан Гам чак през 1677 след изобретяването на микроскопа. Рисунките на диска обаче доказват наличието на такива знания в най-дълбока древност. Проведената експертиза е установила, че на диска действително са изобразени основните етапи от развитието на човешкия зародиш, които лесно могат да бъдат идентифицирани.

Двете страни на диска
image

Освен диска в колекцията на Гутиерес има и други предмети, които са изработени от лидит и които също са принадлежали на загадъчните представители на неизвестна цивилизация. Например многофигурна статуетка, от едната страна на която са изобразени майка и дете, а от другата – мъж в снаряжение за лов. А също и доста необичаен нож. В горната част на неговата ръкохватка е изобразена глава на майка, а по-ниско – глава на дете с шия, обвита в пъпна връв. Очевидно ножът е използван за отрязване на пъпната връв на новороденото. Сред артефактите има множество други предмети, явно използвани за медицински цели. При малкия си размер те се отличават с необикновено съвършенство на формите.

Други артефакти от лидит
image
image

Известният изследовател на археологически находки професор Клаус Дона от Австрия е ръководил проведената във Виена експертиза на тези инструменти. В редица статии той отбелязва, че те внимателно са огледани от най-добрите световни специалисти. Никой не могъл да разбере как са били създадени тези предмети, но всички били единодушни, че в наши дни е невъзможно да се създадат толкова съвършени инструменти от този материал с такава прецизна точност на изработката. Към кой период принадлежат генетичният диск и медицинските инструменти от лидит? Геоложка експертиза, проведена в Националния университет на Колумбия, показала, че те се отнасят към доисторическата епоха и възможността за фалшификация на дадените артефакти е изключена. Тъй като те са открити в Колумбия или в Еквадор и не принадлежат към нито една от съществуващите доколумбови култури на Южна Америка, изследователите определят тяхната възраст поне на шест хиляди години. Засега никой не може да обясни каква технология е използвана за изработването на предметите. Но въз основа на изучаването на тези находки може да се направи извода, че те всички принадлежат на неизвестна ни високоразвита цивилизация от миналото, за чието съществуване официалната наука засега нищо не може да каже. Не е изключено в ембрионалния диск да са шифровани тайни на генетиката, които тепърва предстои да се открият от съвременните учени.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4098953
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21960