Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2017 12:27 - Невъзможен хотел
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1761 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има едно предаване на Travel Channel, което понякога гледам в събота и неделя предиобед. Нарича се Hotel Impossible (Невъзможен хотел). Като всяко американско предаване изглежда е нагласено по определен сценарий и обикновено завършва с happy end. Независимо от това то е доста поучително. Водещият Антъни Мелкиори (Anthony Melchiorri) отива в някой от многото закъсали хотели в Америка, за кратко време идентифицира всички съществуващи проблеми, разрешава ги и след неговото идване хотелът тръгва нагоре.

Проблемите са много и различни: олющена фасада, зле изглеждащо фоайе, лошо поддържани стаи, недостатъчен и немотивиран персонал, слаб мениджмънт, недобър маркетинг. Мелкиори обаче винаги има под ръка някой дизайнер, който ремонтира и обзавежда една от стаите като еталон, а понякога и фоайето или пък друга част от хотела. Американският хотелски регистър винаги подарява нещо на хотела като спално бельо например. Често хотелът получава нов уеб сайт, чрез който могат да се направят резервации онлайн и софтуер за управление на хотела. Мениджмънтът се обучава, а нерядко и се заменя с нов. И винаги след предаването губещият непривлекателен хотел изведнъж става атрактивен и печеливш.

Не знам защо, но хотелите от предаването много често ми навяват аналогии с нашата държава. България не е чак толкова голяма и предвид природните дадености, които има, би трябвало да може да стане страна – приказка, каквито вече са си изградили немалко европейски народи. За съжаление ние не разполагаме с някой чудотворец като Антъни Мелкиори, който да установи нашите проблеми и да ги разреши бързо като с магическа пръчка. Нямаме дори и дизайнер. Затова пък нашата родна къщичка има почти същите проблеми като хотелите от предаването: непривлекателна фасада, отблъскващо антре, захабени и непочистени стаи, лошо управление, немотивиран и намаляващ народ. Няма кой друг обаче освен ние самите да си ремонтираме, подредим и поддържаме къщичката, да си установим и разрешим проблемите, които сами си създаваме и накрая да си назначим кадърни и свестни мениджъри.

image

image




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4100310
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21961