Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2017 19:57 - Новият мол Delta Planet
Автор: laval Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2420 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

През 2018 се очаква във Варна да бъде открит третия голям мол след Mall Varna и Grand Mall. Вероятно той ще се казва Delta Planet. Всъщност това е възобновяване на проекта Galleria Varna на полския инвеститор Globe Trade Centre, който беше завършен до акт 15, но така и не беше открит, както поради кризата, така и заради пресищането на варненския пазар с нови търговски площи. В проекта се включват нови акционери. Това са компаниите Delta Real Estate от Сърбия и Astatine Holdings от Кипър, която са закупили по 25% от дяловете на Галерия Варна ЕООД. И двете са част от Delta Holding на сръбския инвеститор Мирослав Мишкович. Останалите 50% са собственост на компанията “AP Investments” с прокуристи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски. Тя е регистрирана в Люксембург. Двамата заедно с Александър Минов управляват дружеството Галерия Варна ЕООД, което е собственик на проекта за търговски център.

В момента текат довършителните работи по търговския център. След завършването си той ще има обща площ от 110000 m2. Предвидени са 3 подземни нива за паркинг. Молът ще предлага 12 модерни киносалона и 160 търговски помещения. Планирано е привличане на нови модни брандове. Специална атракция ще бъде зелена градина на покрива с изглед към Варна и Черно море. Стойността на проекта е 120 милиона €. Засега е предвидено Delta Planet да отвори врати през май 2018. А дали и доколко този нов мол във Варна ще бъде успешен, предстои да видим.

Новият проект Delta Planet

image

Старият проект Galleria Varna


image




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. zax - За да има молове трябват и пари. . . ...
29.10.2017 20:11
За да има молове трябват и пари... какво стана с Пфое мол под Бриколаж-а, и що? А с Карфур?
цитирай
2. laval - Безспорно е така
29.10.2017 20:39
Знам го от личен опит. Но след като са решили да инвестират, никой не може да ги спре. Както казах, дали ще е успешен мол, ще стане ясно съвсем скоро. Колкото до Пфое, той поначало си беше неудачен проект.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4133008
Постинги: 1371
Коментари: 2757
Гласове: 22117