Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2019 17:33 - Картини
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 3506 Коментари: 2 Гласове:
20

Последна промяна: 28.03.2019 17:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Случайно попаднах на картини на Иво Узунов. Понеже съм силно впечатлен, искам да покажа няколко от тях и да дам малко повече информация за този надарен самоук художник от Варна. Темите в неговото творчество са най-вече морето и пейзажите от България.

Живеем в един голям пейзаж, наречен България. Въпросът е да го видим, да се потопим в него, да забележим красотата около нас, а тя е навсякъде, дори пред балкона на панелката, стига да я осъзнаем със сетивата си.Това казва в интервю за БТА художникът Иво Узунов.

Той е роден на 1 април 1969 в Балчик. От 10-годишна възраст се занимава с рисуване в школа към Общинския детски комплекс Балчик. Изявява се като самоук художник, няма никакви завършени курсове и часове. През 19921996 живее в Истанбул и работи като художник в рекламни агенции. През 2003 се установява във Варна. Реди самостоятелни изложби във Варна, Перник, Балчик, Силистра, Мездра, Стара Загора, Констанца и София. Самостоятелната изложба в Истанбул през 2016 му носи голям успех на международната художествена сцена. Основоположник и организатор е на няколко пленера с благотворителна цел. Участва във фестивали из цялата страна и в чужбина. Рисува на живо пред публика в Художествената галерия в Балчик и в Художествената галерия “Богориди” в Бургас. Има поредица участия в международни (Македония, Сърбия, Румъния, Турция) и български пленери (Априлци, Севлиево, Велико Търново, Крапец, Добрич, Варна, Бургас, Трявна, Ботевград, Говедарци, Костенец, Русе). Едно от неговите увлечения са стенописите, които рисува както в частни домове, така и в обществени места и хотели във Варна и София.

Има изложени картини в частни галерии в Турция и у нас. Много на брой негови живописни творби са притежание на частни колекционери от Истанбул (Турция), Букурещ, Тимишоара (Румъния), Берлин, Падерборн (Германия), Атина (Гърция), както и от Австралия, Нова Зеландия, Канада, САЩ, Русия, Украйна, Молдова, Испания и други. Видни български и чуждестранни колекционери са притежатели на негови картини.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image



Гласувай:
20


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Красотата е навсякъде около нас.
28.03.2019 19:57
Но не всеки може да я види. И това е призванието на художника - да ни я покаже, че съществува...
цитирай
2. rosiela - Творческо великолепие.
29.03.2019 09:39
Браво, Лазаре, за постинга.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4145653
Постинги: 1372
Коментари: 2758
Гласове: 22175