Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2023 19:18 - Копейките
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 645 Коментари: 2 Гласове:
11

Последна промяна: 14.09.2023 12:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Копейките са дребни руски монети. Една рубла е равна на 100 копейки. Поради смешно ниския курс на рублата спрямо долара и еврото днес копейките практически нямат никаква стойност и затова не се използват в паричното обръщение. Копейката не струва нищо.

Копейки днес у нас се наричат отявлените поддържници на Путин и Русия, включително в агресивната ѝ война в Украйна. Копейките се делят на два вида. Първите са платените от Русия национални предатели, безродници и продажници, чиито лидери се знаят поименно. Те са руски проксита в България, руски тролове в социалните мрежи, членове на русофилски партии и организации, част от руската пета колона у нас. Други са масата необразовани, неграмотни и слабограмотни русофили, които с право наричат русороби. Те са зомбирани и заблудени от масираната руска пропаганда в България. Част от тези копейки живеят в Западна Европа или САЩ. Те или децата им се ползват от благата на западната цивилизация и въпреки това продължават да подкрепят Русия. Тях съвсем не ги разбирам, наистина.

Повечето копейки нямат представа за историята на Русия и СССР и за милионите жертви на комунизма в тази страна. Те не са чели почти нищо от произведенията на руската и съветска литература и описаната в тях мрачна руска действителност. Те нямат почти никаква представа за реалното положение и живота на хората в тази държава. Те не знаят, че в Царска Русия, СССР и днешна Путинска Русия цари мизерия. Повечето от тях никога не са ходили там и въобще не знаят за какво става въпрос. В чугунените им глави е набито, че Русия, съответно СССР, е наша двойна освободителка и затова народът ни трябва да им е вечно признателен. Затова те яростно бранят унизителни паметници като МОЧА в София, Альоша в Пловдив и други. Те не са чували, нито биха могли да разберат, че всъщност Русия и СССР на два пъти са ни окупирали, че не им дължим нищо за свободата си, още повече, че тези окупации са били платени от България. Те дори не знаят, че на 5 септември 1944 СССР е обявил война на България и ни е окупирал чак до декември 1947. Окупацията е струвала на страната ни 133 милиарда лева или 75% от националния ни бюджет.

По същество копейките са утайката на българското общество. За радост засега те нямат достъп до властта. Независимо от това те не бива да бъдат подценявани, защото ако се доберат някак до властта, те ще отклонят България от нейното естествено европейско развитие, ще ни извадят от Европейския съюз и НАТО. Копейките имат изключително зловредно влияние в обществото и с това са опасни. Реално те искат да ни върнат обратно в миналото и да ни отведат в Евразия. Ето защо с тях трябва да се води ежедневна борба, за да се отговори на пропагандата и за да бъдат те завинаги маргинализирани.

image




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. stealth - Копеикин
14.09.2023 10:47
Не знам дали сте чели или гледали производенията на руските класици Между друготу., там споменават, н
цитирай
2. laval - В
14.09.2023 12:35
коментара ви има граматически грешки и не е довършен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4150390
Постинги: 1372
Коментари: 2758
Гласове: 22190